Illegális fegyverek és lőszerek egész arzenálját halmozta fel a borsodi férfi

Megosztás

Az elkövető vadászfegyverek tartására rendelkezett engedéllyel, azonban elhatározta, hogy az interneten vásárolva olyan fegyvereket fog gyűjteni, amelyek szerzése és tartása jogellenes.

A vádirat szerint a vádlott 2010. áprilisától kezdődően vadászfegyverek tartására jogosító engedéllyel rendelkezett, vadászvizsgát, fegyverismereti vizsgát tett – áll az Ügyészség közleményében. A lőfegyverek megszerzésére, tartására vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel tisztában volt, vásárolt is vadász lőfegyvereket és lőszereket, amely fegyverek a fegyvertartási engedélybe szabályszerűen bejegyeztek.

A férfinak időközben a fegyverek annyira megtetszettek, hogy 2019. évtől elhatározta gyűjtő lesz és internetes hirdetőktől 2022. november végéig rendszeresen vásárolt különböző típusú pisztolyokat, puskákat, lőszereket. Ezeket a borsodi településen lévő családi házában tartott.

A vádlott összesen 42 db lőfegyvert, 9 db hatástalanított fegyvert, 1302 db lőszert, továbbá több tűzfegyver fődarabot, illetőleg hangtompítókat vásárolt és tartott jogellenesen.

A hatástalanított fegyverek a hatástalanítási módosításokat figyelembe véve megfelelő szerszámozottság, szakmai tudás birtokában működőképes lőfegyverré alakíthatók.

Az ügyészség a büntetlen előéletű bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a lőfegyverek és lőszerek elkobzásával.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek